Печат и пред печатна подготовка за Вашата вътрешна и външна реклама

Каталози, визитки, менюта, календари, стойки, билбордове и още много предлагани услуги свързани с печатната реклама

Офсетов печат

Офсетовият печат днес е най-широко разпространеният метод за печат на големи тиражи (над няколко хиляди броя). Принципът му на действие включва няколко етапа на пренос на изображението, като преди окончателното му пренасяне на хартията има междинен гумен офсетен цилиндър. Когато се комбинира с литографски процес на формиране на изображението за печат, той включва и плосък носител, който се омастилява само в частите, подлежащи на печат. Този носител се нарича печатна форма или плака — най-често пластина с фоточувствително покритие (като правило, пластините са изработени от алуминиеви сплави)

Така описаната технология е само за един цвят мастило. За многоцветно изображение се използват два метода — или повторение на печата поотделно за всеки цвят, или печат с многоцветна печатна машина. И двата метода се основават на разлагането на всеки използван цвят на няколко цветови компонента, например CMYK. За всяка цветна страница се изготвят набор от печатни форми, като изображението върху всяка от тях съответства на един от съставните цветове от системата CMYK. Тези пластини или се зареждат една по една в машина с един комплект валове, или едновременно при съответния вал в многоцветната машина. Най-разпространените видове многоцветни машини си имат собствени имена: двуцветна, трицветна и т.н. За осигуряване на качествен цвят при печатането се използват различни системи за контрол на базата на денситометрия, колориметрия и цветна проба.

Цифров печат

Цифровият печат е свързан с навлизането на компютрите в края на 20-и век и с развитието на принтерите като периферни устройства към тях. При него не се налага междинно пренасяне върху пластина, а се печата директно от компютъра върху хартията. Използва се за малки тиражи и позволява бързо и качествено изработване на единични бройки у дома или в офиса, както и печат на текстове с променящи се участъци – например директна поща или рекламни кампании до различни адресати — нещо, което е твърде скъпо и трудоемко при офсетовия печат. Съвременният цифров печат използва лазерни или мастилено-струйни принтери, съответно с тонер и мастило.

Широкоформатен печат

Шест цветен широкоформатен печат на плакати, банери, знамена, фотоси и репродукции, оформление на рекламни щандове, пана, табели с размер 1500/3000 мм.